help !
Blue: Funkcja f jest określona wzorem f(x) = √5+x + √1 + √5−x
Uzasadnij, że f(3) = √3(√6 + 1)
15 wrz 12:34
Blue: SORKI, NA POCZĄTKU ŹLE NAPISAŁAM! MA BYĆ TAK

:
Funkcja f jest określona wzorem f(x) = √5+x + √x + √5−x
Uzasadnij, że f(3) = √3(√6 + 1)
15 wrz 12:35
AS:
dla x = 3 mamy
√x + 5 + √x + √x − 2 = √8 + √3 + √2 = 2*√2 + √3 +√2 =
3*√2 + √3 = √3*√3*√2 + √3 = √3*(√6 + 1) c.n.w.
15 wrz 12:47
Antek: No tak. Wielkie slowo <uzasdnij>
TU po prostu nanlezy policzyc wartosc tej funkcji dla x=3
Tylko jak ma byc
f(x)=√5+x+√x+√5−x czy tak jak w pierwszym poscie x sa pod pierwiastkami
15 wrz 12:47