matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rozwiąż zadanie z pierwiastkami
Magdalenall:
16
−2
* 125
−3
10
−4
* 25
−2
15 wrz 12:32
pigor:
..., np dalej tak :
2
−2*4
* 5
−3*3
2
−8
* 5
−9
... =
=
=
2
−4
*5
−4
*5
−2*2
2
−4
*5
−8
= 2
−8+4
* 5
−9+8
=
2
−4
* 5
−1
=
(2
4
)
−1
* 5
−1
= = (16*5)
−1
=
80
−1
. ...
15 wrz 12:49
Magdalenall:
dziękuje
15 wrz 12:53