matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rozwiąż równanie.
Belky:
Rozwiąż równanie : log
2
(x
2
−4)=1
15 wrz 11:51
Belky:
Proszę o pomoc !
15 wrz 12:16
dero2005:
2
1
= x
2
−4 x
2
= 6 x =
√
6
lub x = −
√
6
15 wrz 12:20
Antek:
zalozenie x
2
−4>0 to x∊ ........ napisz to 2
0
=1
https://matematykaszkolna.pl/strona/241.html
tu masz podobne przyklady
15 wrz 12:28
Antek:
No tak . Moj blad . Mialo nyc 2
1
z definicji .
15 wrz 12:50