proszę o pomoc
andzia: Pomożecie? 1.Obwód przekroju osiowego stożka jest równy 30,a promień podstawy jest mniejszy od
tworzącej stożka.Wówczas tworząca stożka jest nachylona do płaszczyzny pod kątem: α=30 stopni
α,takim,że sinα=15
α,takim,że cos α=15
α=60 stopni
2.funkcja liniowa f przyjmuje wartości dodatnie
jedynie w przedziale(−2,+∞),a do jej wykresu należy punkt A=(1,9).Jaki jest wzór tej funkcji?
28 wrz 18:27
andzia: Czy to jest takie trudne,czy takie łatwe,że nie chcecie mi pomóc?
28 wrz 19:23
andzia: 
28 wrz 21:35