matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Dane sa liczby x = 2 p{3} = 5, y = 3 p{3} -1.
czubus2302:
15 wrz 10:47
czubus2302:
Dane sa liczby x = 2
√
3
= 5, y = 3
√
3
−1. Wyznacz różnice, iloczyn , iloraz liczb xiy . wyniki przedstaw w p[osctaci a+b
√
3
gdzie a,b ε W. prosze o pomoc
15 wrz 10:49