| dt | ||
No dobra, za "t" mam 1+4x, za "dt" 4dx a za "dx" | ||
| 4 |
| 1 | ||
I wykonuję obliczenia, wystawiając przez znak całki | ||
| 4 |
| dt | ||
| dx = | ||
| 4 |
| dt | 1 | |||
1∫25 √t* | = | *1∫25t1/2dt = | ||
| 4 | 4 |
| 1 | t3/2 | ||
* | 1|25 = | ||
| 4 | 32 |
| 1 | 2 | ||
* | *√t3 1|25 = | ||
| 4 | 3 |
| 1 | |
*[ √253 − √13 ] = | |
| 6 |
| 1 | 124 | 62 | |||
*(53 − 1) = | = | = 2023 | |||
| 6 | 6 | 3 |
| dt | ||
Dziękuję. Miałem w zeszycie napisane od razu wynik podstawienia za dx | ![]() | |
| 4 |