matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Pytanie
Wino:
(3
√
2
)
2
= 81?
14 wrz 16:39
ICSP:
nie
14 wrz 16:43
Basia:
(a
x
)
y
= a
x*y
(3
√
2
)
2
= 3
2
√
2
= (3
2
)
√
2
= 9
√
2
i tyle
14 wrz 16:45