matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Trapez
beatka:
W trapezie ABCD trzy boki mają długość: |AD|=6cm, |DC|=8cm, |BC|=9cm. Ponadto kąt ADC=jest równy kątowi ACB. a) Wykaż, że trójkąty ACD i BCA są podobne b) Oblicz długość boku AB
28 wrz 17:48
M:
13 paź 06:00