matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wzory skróconego mnożenia
okok:
(a−2b) (3a +b) −3(a−b)
2
= 3a
2
+ 2b
2
− 3(a
2
− 2ab + b)
2
= 3a
2
−2b
2
−3a
2
+6ab− 3b
2
= 6ab −5b
2
Sprawdzi mi to ktoś czy jest dobrze
14 wrz 15:56
Basia:
źle
(a−2b)(3a+b) = 3a
2
+ ab − 6ab − 2b
2
reszta jest dobrze więc teraz popraw
14 wrz 15:59
okok:
dzięki
14 wrz 16:00