matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
logarytmy
mari:
log
4
√
2
64 wynosi..?
14 wrz 13:43
wredulus_pospolitus:
4
√
2
= 2
2
*2
1/2
= 2
5/2
64 = 2
6
zastosuj własności logarytmów:
d
log
a
b
c
d
=
log
a
c
b
oraz log
a
a = 1
14 wrz 14:00