Funkcja
Jan: Funkcja f określona jest w następujący sposób:
| | ⎧ | cosx dla x∊ <−π2,π2> | |
| f(x) = | ⎩ | 4x2 − π2 dla (−∞,−π2 | ) ∪ (∞,π2}
|
14 wrz 12:18
Jan: a) naszkicuj wykres funkcji f.
b) określi zbiór wartości funkcji f.
c) określ przedzialy monotonicznosci funkcji f.
d) Rozwiąż równanie f(x) = 1
14 wrz 12:20
ICSP: no to źle jest określona
14 wrz 12:20
Jan: przepraszam za pomyłkę, powinno być : 4x2 − π2 dla (−∞,−π2) ∪ (π2, ∞}
14 wrz 12:25
Mila:

a)
| | −π | | π | |
f(x)=cosx dla x∊< |
| , |
| > |
| | 2 | | 2 | |
| | −π | | π | |
f(x)=4x2−π2 dla x∊(−∞, |
| )U( |
| ,−∞) |
| | 2 | | 2 | |
b),c),d) odczytaj z wykresu
14 wrz 22:09
mmmm: mam pytanka do c)
f↘ dla x ∊ (−∞, −π/2> ∪ <π/2, ∞)
te nawiasy powinny być wszystkie otwarte czy tak jak zapisałam?
znak sumy pomiędzy nawiasami jest poprawny, czy raczej powinien być przecinek?
13 lis 16:57
mmmm: zerknie ktoś?
13 lis 17:04