funkcja wykładnicza, równanie
hajtowy: Rozwiąż równanie:
2
5x−1 * 3
3x−1 = 6
x+8 * 4
x
Eta, pomożesz?
13 wrz 22:14
13 wrz 22:17
13 wrz 22:17
Saizou : 25x−1*33x−1=6x+8*22x /22x 22x>0
23x−1*33x−1=6x+8
(2*3)3x−1=6x+8
3x−1=x+8
2x=9
x=4,5
13 wrz 22:19
Eta:
2
5x−1*3
3x−1= 2
x+8*3
x+8*2
2x
2x−9=0 ⇒
x= 4,5
13 wrz 22:21
hajtowy: ZKS jak się zaczyna w głowie mieszać wszystko to ciężko zrobić

Ale jeśli nie chcesz pomagać, nie musisz. Prosząc o 1−2 zadania nie proszę o całą trylogię
matematyki.
13 wrz 22:25
ZKS:
Dla mnie to możesz przepisać cały zbiór do rozwiązania tylko ciekawe jak będzie klasówka czy
będziesz taki mądry i rozwiążesz przykłady. I te stałe powiedzenie że przeanalizuje rozwiązanie
które ktoś zamieści najpierw trzeba mieć pojęcie o tych przekształceniach które są tutaj
zastosowane.
13 wrz 22:31
Eta:

i

na
zgodę i ......... spokój ma być na forum
13 wrz 22:41
ZKS:
Zgoda tym mnie przekonałaś.
13 wrz 22:50