?
Baśka : |x+4|=0


? jak z tym zerem ?
1. x+4=0 2. a jak tu ?
x=−4
13 wrz 17:35
ZKS:
A jak byś miała (x + 4)2 = 0? To dała byś radę to rozwiązać?
13 wrz 17:37
Basia:
|a|=0 ⇔ a=0
czyli nijak
13 wrz 17:37
Baśka : no jakbym miała (x+4)2= x2+8x+16
i potem Δ
13 wrz 17:39
Baśka : Δ=0
x0=−4
13 wrz 17:42
Baśka : bo kurde mam takie zadanie że |x+4|=0 mam zaznaczyć na osi. i w odp jest zaznaczone −4 i 1
także pewnie jest błąd.
dzięki
13 wrz 17:45
Basia: podstaw pod x 1; będzie |1+4| = |5| = 5 ≠ 0
chyba, że jest jakiś drugi warunek czyli
|x+4| = 0 lub cosik
13 wrz 17:52