row macierzowe
b: blagam nie daje rady row macierzowe fotoo.pl/show.php?img=611307img−20130913−144826.jpg.html
13 wrz 14:53
Basia: tam masz jakiś nawias, ale widać tylko gdzie jest zamykany; gdzie on został otwarty ?
napisz jeszcze raz i wstaw porządny link
13 wrz 15:01
b: na poczatku jest nWias
13 wrz 15:05
b: po lewej stronie x jest nawias prosze o pomoc
13 wrz 15:07
Basia:
czyli jest tak
( X*A − 2B)T = C*D
policz C*D = E
wtedy masz
( X*A − 2B)T = E /()T
[( X*A − 2B)T]T = ET
X*A − 2B = ET
X*A = ET+2B
X*A*A−1 = (ET+2B)*A−1
X = (ET+2B)*A−1
i po kolei musisz te działania wykonać
13 wrz 15:15
b: Dzięki, mam nadzieje że zaliczyłem egzamin

, nie wpadłem że można ten nawias "ontransponować"
13 wrz 19:17