matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Logarytmy
Jan:
Bardzo proszę o pomoc w zadaniu.: Log 25 jest równy : a) log 5 + 2 b) 2 − 2 log 2 c) log 5 + log 20 d) log 30 − log 5
13 wrz 11:36
Piotr 10:
100
log25=log
=log100−log4=2−log4=2−log2
2
=2−2log2
4
ODP:B
13 wrz 11:43