matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rozwiaz nierownosc.
michallo:
−3x
2
+7x≤0
12 wrz 22:26
sushi_ gg6397228:
umiesz policzyc miesjca zerowe
12 wrz 22:29
Eta:
3x
2
−7x≥0
7
x(3x−7)≥0 x
1
=0 v x
2
=
3
z rys. pomocniczego
7
Odp: x∊(−
∞
,2> U <
,
∞
)
3
12 wrz 22:31
Janek191:
− 3 x
2
+ 7 x ≤ 0 3 x
2
− 7 x ≥ 0 x*( 3x − 7) ≥ 0
7
x
1
= 0 x
2
=
3
7
Odp. x ∊ ( −
∞
; 0 ) ∪ (
; +
∞
)
3
=============================
12 wrz 23:07
Janek191:
Pomyłka
Powinno być
7
x ∊ ( −
∞
; 0 > ∪ <
; +
∞
)
3
===========================
12 wrz 23:09