matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz
Marek:
Oblicz: 1. log
4
5/log
2
5 2. log
2
(log
3
√
5
)−log
2
(log
3
5)
12 wrz 21:05
krystek:
log
2
5
1
*
=...
log
2
4
log
2
5
12 wrz 21:09
Janek191:
log
4
5 = log
2
2
5 = 0,5 log
2
5 więc
log
4
5
0,5 log
2
5
=
= 0,5
log
2
5
log
2
5
12 wrz 21:29
Eta:
log
3
√
5
0,5*log
3
5
=
= 0,5
log
3
5
log
3
5
log
3
√
5
2 / .....= log
2
= log
2
0,5= −1
log
3
5
12 wrz 21:33
Janek191:
2. log
2
( log
3
√
5
) − log
2
( log
3
5) =
log
3
√
5
log
3
√
5
= log
2
= log
2
=
log
3
(
√
5
)
2
2 *log
3
(
√
5
)
1
= log
2
= − 1
2
12 wrz 21:34