matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Trojkaty wpisane w okrag i opsiane na okregu
Olcia:
w trojkacie rownoramiennym ABC mamy dane AC=BC=16cm oraz AB=12 cm . w trojkat ten wpisano okrag. oblicz dlugosci odsinkow na jakie punky stycznosci podzielil odcinek AC.
28 wrz 15:16