Narysuj wykres
Perpetuo: Czy potrafi mi ktoś wytłumaczyć, dlaczego w funkcji logarytmicznej :
f(x)=log2 (1−x)
nawet po przesunięciu o "1" w prawo, w odpowiedziach jest jeszcze napisane odbicie względem osi
symetrii x=1 ...
Będę wdzięczna za pomoc ^^
12 wrz 19:47
Saizou : bo
f(x)=log2(1−x)=log2[−(x+1)] czy teraz to lepiej widać
12 wrz 19:55
Basia: oj Saizou, Saizou
log2(1−x) = log2(−x+1) = log2[−(x−1)]
12 wrz 20:00
Saizou : tak minus mi się pomylił z plusem
12 wrz 20:03
Perpetuo: Baaardzo dziękuję za pomoc
12 wrz 20:07