3 | 1 | 1 | ||||
...........= (6+2√9−5)−1 *( | −1)= 10* | = | ||||
2 | 2 | 20 |
1 | 1 | |||
a−2= | . | |||
a2 | (3−√5)1/2+(3+√5)1/2)2 |
1 | ||
(a+b)2=a2+2ab+b2. | ||
3−√5+2(3−√5)1/2(3+√5)1/2+3+√5 |
1 | 1 | 1 | ||||
(a−b)(a+b)=a2−b2. | = | = | ||||
6+2*√9−5 | 6+2*2 | 10 |
27 | 3√27 | 3 | |||
1/3= | = | ||||
8 | 3√8 | 2 |
1 | 3 | 1 | 1 | 1 | |||||
*( | −1)= | * | = | ||||||
10 | 2 | 10 | 2 | 20 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |