matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
stereometria
gii:
Krawędź podstawy graniastosłupa prawidłowego czworokątnego ma długość 4.Oblicz przekątną graniastosłupa jeśli tworzy ona z przekątną podstawy kąt 45
0
Pomoze ktos?
12 wrz 17:37
dero2005:
a = 4 d = a
√
2
= 4
√
2
d
√
2
= cos45
o
=
D
2
D = d
√
2
= 8
12 wrz 18:16