matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Pomocy potrzebuje
Henio:
Jak zrobić to zadanie? tam co swieci jest
√
21
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/4d4f8b6e4be23300.html
11 wrz 21:39
Basia:
z cechy kk wynika, że są to trójkąty podobne czyli
√
15
|AC|
=
√
5
√
3
|AC| =
√
3
*
√
3
= 3
|EF|
√
5
=
√
21
√
15
√
5
*
√
21
√
5
*
√
3
*
√
7
|EF| =
=
=
√
7
√
15
√
3
*
√
5
teraz wystarczy podstawić
12 wrz 13:35