rozwiąż
ala: x
2−x−
32−
m−14=0
11 wrz 21:15
sushi_ gg6397228:
a coś więcej do zadania
11 wrz 21:19
ala: nauczycielka nam postawiła zadanie w takiej formie. z równania na górze wyliczyc delte a do
drugiej czesci zastosowac wzory vieta, ale niestety nie wychodzi mi wynik, moze robie bledy w
obliczeniach.
11 wrz 21:23
sushi_ gg6397228:
to pokaż swoje obliczenia
11 wrz 21:26
ala: Δ=m+8
Δm=1
m=0
?
11 wrz 21:29
sushi_ gg6397228:
Δ− − zapisz jeszcze raz wszystko i licz uwaznie
teraz wzory Viete'a
11 wrz 21:42
krystek: | | 1 | | 1 | | x1+x2 | |
Warunek |
| + |
| = |
| i teraz zastosuj wzory Viete'a |
| | x1 | | x2 | | x1*x2 | |
11 wrz 21:59