Zbiorem wartości funkcji f(x)=4x^2+8x+c jest przedział <0;+∞). Zatem współczynni
kamczatka: Zbiorem wartości funkcji f(x)=4x2+8x+c jest przedział <0;+∞). Zatem współczynnik c należy do
zbioru:
Odp to C. C=<0;4> ale czemu ?
11 wrz 20:47
ICSP: wiesz jak się wyznacza zbiór wartości w przypadku funkcji kwadratowej ?
11 wrz 20:48
asdf: @ICSP
wie, tylko nie chce mu sie liczyc, juz mu dzisiaj to tlumaczylem.
11 wrz 20:49
kamczatka: trzeba q obliczyć.
11 wrz 20:49
kamczatka: aha to już wiem pod Δ wyjdzie c
11 wrz 20:50
kamczatka: c wyszło c=4 ale co z tym zbiorem wartości zrobić ?
11 wrz 20:52
ICSP: no i teraz musisz sprawdzić do którego zbioru należy c = 4
11 wrz 21:11