matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
asd
dawid3533:
2
3+
x+1
11 wrz 19:56
Piotr:
i
11 wrz 19:57
bezendu:
D=R\{−1}
3x+3+2
x+1
3x+5=0 3x=−5
5
x=−
3
Może łaskawie podasz polecenie ?
11 wrz 19:58
dawid3533:
Wykonaj działania
4
1−
x+5
11 wrz 20:02
bezendu:
x+5−4
x+1
=
x+5
x+5
D=R\{−5}
11 wrz 20:04