matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz! PILNE
jony88:
1) 2 * (−3)3 – (−8)3 = 2) 4 3 − 2 (−5)2 = 3) – 14 2 + (−13)2 = 4) (2 ½)2 – (½)4 = 5) (1i 1/3)2 – (2/3)3 = 6) (7/8)2 – (3/4)3 = tam gdzie sa odstepy miedzy liczbami to jest do potegi
11 wrz 18:52