pomóżcie:) w ukl. współrzędnych zaznacz zbiór punktów, których współrzędne speł
lili:): pomóżcie

w ukl. współrzędnych zaznacz zbiór punktów, których współrzędne spełniają warunek
y≤1/(x−3) i y≥x−3
11 wrz 18:29
11 wrz 18:30
lili:): to wiem ale nie wiem jak to pierwsze przedstawić to będzie hiperbola ale nie wiem czy to
traktować jako 1/x i przesunięte o 3 w prawo? a co z asymptotą?
jak to narysować?
11 wrz 18:36
lili:): czy ten wzory asymptot tycza się taka sam jak przy wzorze (ax+b)/(cx+d) i wtedy a to 0 b=1
c=1 d=−3



?
11 wrz 18:42