matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Proszę o pomoc
Miksot:
Wyraz ogólny ciągu arytmetycznego wyraża się wzorem :a
n
=4−6n. Wobec tego fałszywa jest równość : a) a
2
−a
7
=30 b) a
1
+a
5
= −16 c) a
1
0 − a
8
=−12 d) a
2
1 = 8
11 wrz 18:14