matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
graniastosłup
Pa:
Podstawą graniastosłupa prostego jest romb o kącie ostrym 30 stopni i boku długości 12 cm.Oblicz pole całkowite tego graniastosłupa jesli h=8 ze wzoru Pp=a
2
*sin alfa
11 wrz 18:10
Aga1.:
1
P
p
=12
2
*sin30
0
=144*
=
2
P
b
=4*12*8= P
c
=2*P
p
+P
b
=
11 wrz 18:21