:)
AnDŻela xdd: Każdej z podanych liczb: −3, −2, −1, 0, 1, 2, 3 przyporządkowujemy jej kwadrat. Przedstaw tę
funkcję za pomocą:
a) wzoru,
b) tabelki,
c) grafu,
d) wykresu.
11 wrz 17:59
AnDŻela xdd: Pomóżcie
11 wrz 18:02
11 wrz 18:03
Antek: a)y=f(x)=x
2
b) zrob tabelke wiesz jak i x=−3 toy=−3
2=−9 x=−2 to y=−2
2=−4 x=−1 to y=−1
2=−1 x=0 to y=0
x=1toy=1
2=1 x=2 to y=2
2=... x=3 to y=3
2=.....
c) graf sobie zrob
d) popatrz na b i zaznacz te punkty na ukladzie wspolrzednych
czy to bylo trudne az tak ze trzeba bylo wolac o pomoc ?
12 wrz 10:25
Janek191: @ Antek
x = − 3 to y = (−3)2 = 9 , itd.
12 wrz 11:15
Antek: Rozumien . Bo te argumenty maja byc w nawiasie i dlatego y
ki beda dodatnie .
Dziekuje za sprostowanie
12 wrz 11:20