matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Przekształcanie wykresów funkcji
Proximite:
Prosiłbym o wytłumaczenie zadania
1
Narysuj wykres funkcji f(x)=
g(x), jeżeli:
4
a) g(x)=x+1 b) g(x)=|2x| c) g(x)=−x
3
2
d) g(x)=
x
11 wrz 17:43
bezendu:
1
1
1
f(x)=
(x+1)=
x+
reszta podobnie
4
4
4
11 wrz 17:46