matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
obliczanie delty
matmaa:
Proszę o pomoc mam obliczyć delte z tego: m
2
−m −6. Znam wzór do tego ale nurtują mnie znaki czy jak np Δ= b
2
+4ac⇒Δ=1−24 czy Δ=1 +24
11 wrz 16:44
ICSP:
druga opcja
11 wrz 16:45
matmaa:
czyli że Δ=25 ⇒
√
Δ
=5 tak?
11 wrz 16:47
ICSP:
tak
11 wrz 16:47
matmaa:
ok dziękuję
11 wrz 16:48