liczby rzeczywiste
eliza: 1) Najmniejsza wspólna wielokrotność(NWW) liczb 252 i 147 jest równa:
A) 22*32*7 B) 22*3*72 C) 22*32*72 D) 22*3*7
2) Liczba naturalna a, taka że a=3n−1, gdzie n (należy do) N+, nie jest liczbą pierwszą, gdy
A) n=1, B) n=2, C) n=3 D)n=4
3) Rozwinięcie dziesiętne skonczone ma liczba:
A) 4 B) 14 C) 80 D) 6
12 35 110 7
27 wrz 20:41
ljklkjl: 2)− c)
bo bedzie 8 a dzieli sie przez 1,2,4,8
27 wrz 21:26
ljklkjl: w pierwszym chyba c) o ile dobrz pamietam bo ostatnio cos takiego na spr bylo
27 wrz 21:27