matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
.
Martyna:
Objętość ostrosłupa o podstawie sześciokąta foremnego o boku 6, jest równa 18
√
3
. ile wynosi wysokośc ostroslupa?
11 wrz 15:27
dero2005:
a = 6 V = 18
√
3
3a
2
√
3
3*6
2
√
3
P
p
=
=
= 54
√
3
2
2
P
p
*h
V =
= 18
√
3
3
3*V
h =
= 1
P
p
11 wrz 17:45