matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
.
Martyna:
A) Pole powierzchni całkowitej sześcianu jest równe 1,5dm
2
. Oblicz objętość tego sześcianu. B) Przekątna podstawy sześcianu ma długośc 4 dm. Oblicz objętość tego sześcianu
11 wrz 15:23
bezendu:
b) d=4 a
√
2
=4/
√
2
4
√
2
a=
=2
√
2
2
V=(2
√
2
)
3
=...
11 wrz 17:05