11 wrz 14:35
siemanko: podbijam
11 wrz 16:48
siemanko: nikt?
11 wrz 17:18
siemanko: ICSP, pigor, PW?
nikt?
11 wrz 17:30
pigor: .., przyznaję od razu, zadanie nie na moje umiejętności,
no i ten ...

efekt 6

( jak rozumiem waga zadania)
11 wrz 17:40
siemanko: nie, numer efektu

nie mam notatek, a jutro ide poprawiać efekt 1 i 6 bo mi zostały z pierwszego kolosa do poprawy
mam nadzieję że ktoś się znajdzie do pomocy, bo zapewne zadania będą podobne.
11 wrz 17:46
siemanko:
11 wrz 19:33
ICSP: a ja nie wiem co oznacza to małe
97 po 17
11 wrz 19:37
siemanko: z tego co wiem to jest po prostu 17 * 97 x = 1 w Z97
11 wrz 19:49
siemanko: i jak ICSP ?
11 wrz 20:01
ICSP: no to troszkę dziwnie

17 * 97x = 1 mod 97
17x = 1 mod 97 // * 40
40 * 17x = 40 mod 97
680 x = 40 mod 97
x = 40 mod 97
pewien rozwiązania nie jestem.
11 wrz 20:04
siemanko: że tak powiem znalazłem już w notatkach rozwiązanie więc luz
mógłbyś mi jeszce z pierwszym zadaniem pomóc? z góry dzięki
11 wrz 20:11
ICSP: z pierwszym nie pomogę
11 wrz 20:12
siemanko: a sprawdzisz mi tylko sam wynik tego równania?
23x=7 w Z181
i wynik mam x = 79
11 wrz 20:15
ICSP: dobrze
11 wrz 20:17