proszę o rozwiązanie oraz jego wykres
ana: 1. wyznacz wartości parametru m dla których równanie |2x +6| −x = 3m ma dwa rozwiązania a)
ujemne b) przeciwnych znaków
2 dane jest równanie z niewiadomą x; x kwadrat − 4x+4 / |x−2| = 1− m gdzie m jest parametremm
należącym do R a) przeprowadż dyskusję liczby rozwiązań równania w zależności od wartości
parametru m b) rozwiąż to równanie w przypadku gdy m =−4
11 wrz 09:27
wredulus_pospolitus:
narysuj funkcję: f(x) = |2x+6| − x
potrafisz to zrobić
11 wrz 09:40