liczby rzeczywiste
eliza:
1)Wśród liczb naturalnych należących do przedziału (44;50)

rzedział zamknięty
A) jest jedna liczba pierwsza, B) są dwie liczby pierwsze, C) są trzy liczby pierwsze,
D) nie ma liczb pierwszych
2) Największą liczbą dwucyfrowa, która przy dzieleniu przez 4 daje resztę 1 jest liczba
A) 93, B) 95, C) 97, D) 99,
3)Gdy n( nalezy do) N, to każda liczbę calkowitą, która przy dzieleniu przez 7 daje resztę 5,
można przedstawić w postaci:
A) 5n+7, B) 7n+5, C) 7(n+5), D) 7n−5
4) Największy wspólny dzielnik(NWD) liczb 576 i 480 jest równy:
A) 2
7*3
2, B) 2
6*3*5 C) 2
11*3
3*5 D) 2
5*3
27 wrz 20:17
marzena: 1) A) 47 (44=2*22 ,45=9*5, 46=2*23, 48=2*24, 49=7*7, 50= 5*10)
2) C) 24*4+1 = 97
3) B) np. 12 = 7*1+5
4) D)
27 wrz 22:55
eliza: dziękuję
28 wrz 20:16
ktos: Jezeli Kat α jest ostry i cos α = Jedna trzecia wtedy sinus kata α jest rowny:
A) 2pierwiastki z dwoch
B) pierwiastek z trzech przed dwa
C) 2pierwiastki z dwoch przez 3
D) 8 przez 9
6 kwi 09:57
ktos: Pole Kwadratu jest rowne 64 cm2 jego obwod wynosi :
A) 16cm
B) 24cm
C) 36cm
D) 40cm
6 kwi 10:01
ktos: Pole kwadratu jest rowne 64cm2 . Jego Obwod wynosi
A) 16cm
B)24cm
C)36cm
D)40cm
6 kwi 11:14
tim: Bok kwadratu a
Pole a2
Obwód = 4a
a2 = 64
a = 8
Obwód = ...
6 kwi 11:15
ktos:

Dlugosc Odcinka x wynosi :
A) 4
B) 10
C) 3
D) 6
6 kwi 11:16
6 kwi 11:17
ktos: liczba sin2 17 + cos2 17 jest :
a) niewymierna
b) rowna 1
c) mniejsza od 0.9
d) wieksza od 1.
jesli ktos moglby mi podac rozwiazania tych zadan bylbym wdzieczny
6 kwi 11:17
ktos: tim ale podaj mi ktora odpowiedz dokladniej
6 kwi 11:19