proszę o rozwiązanie
ana: dane jest równanie z niewiadomą x; x − 4x +4 / |x−2| = 1−m gdzie m jest parametrem m należy R
przeprowadż a) dyskusję liczby rozwiązań równania w zależności od parametru m
b)rozwiąż to równanie w przypadku gdy m = −4
10 wrz 22:05
Jakub F: Tam jest x2?
11 wrz 08:39
ana: dane jest równanie z niewiadomą x; x − 4x +4 / |x−2| = 1−m gdzie m jest parametrem m należy R
przeprowadż a) dyskusję liczby rozwiązań równania w zależności od parametru m
b)rozwiąż to równanie w przypadku gdy m = −4
2 wyznacz wartości parametru m dla któeych równanie | 2x+6| − x =3m ma dwa rozwiązania a)
ujemne ,b) przeciwnych znaków
11 wrz 09:18