Funkcja
bezendu:
| | x+1 | |
Naszkicuj w jednym układzie współrzędnych wykres funkcji f(x)=2x+1 oraz g(x)= |
| . Na |
| | x | |
podstawie wykonanego rysunku określ liczbę ujemnych rozwiązań równania f(x)=g(x)
czy prawidłowa odpowiedź to jedno ujemne rozwiązanie ?
10 wrz 21:53
bezendu: ?
10 wrz 22:31
ZKS:
Tak. Mam nadzieję że najpierw sam sobie na kartce rysujesz bo tutaj automatycznie
dostaniesz piękny wykres ale jak samemu by się miało rysować to co innego.
10 wrz 22:37
bezendu:
Rysuje na kartce ale wtedy musiałbym robić zdjęcie kartki i wstawiać link

w odpowiedziach
mam dwa ujemne rozwiązania
10 wrz 22:41
bezendu: ?
10 wrz 22:47
bezendu: ?
10 wrz 22:54
10 wrz 23:02
Miki: W poleceniu zadania, druga funkcja posiada wartość bezwględną. Dlatego też po odbiciu części,
znajdującej się po lewej tronie osi, dostaniemy drugie ujemne rozwiązanie.
28 kwi 11:04
Jerzy:
Gdzie widzisz ten moduł ?
28 kwi 11:15