matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Jest to zadanie z Ciągi Arytmetyczne Proszę o pomoc !
Izzi:
Oblicz sumę wszystkich liczb naturalnych dwu cyfrowych.
10 wrz 21:05
sushi_ gg6397228:
wypisz najmniejsza i najwieksza liczbe dwucyfrowa
10 wrz 21:08
bezendu:
10+n−1=99 n=90
10+99
S
90
=
*90=4905
2
10 wrz 21:09