Działania na zbiorach
kamil: Proszę o pomoc z zadaniem:
Wyznaczyć A, B , AuB, A∩B, B−A, (N−B) −>B'
A=xεN: |x+3|>7
B=xεC: |x|≤3
10 wrz 20:36
sushi_ gg6397228:
wyznaczyłeś elementy ze zbioru A i B ?
10 wrz 20:42
kamil: A: |x+3|>7
x>4
|x+3|<−7
x<−10
A= xε(4,+∞) u (−∞,−10)
B=−3≤x≤3
Tak?
10 wrz 20:57
sushi_ gg6397228:
A = { x ∊ N .... } − co to oznacza?
10 wrz 20:58
kamil: Liczby naturalne.
rozumiem, że to będzie {1,2,3}
10 wrz 21:14
sushi_ gg6397228:
A: czyli według Ciebie
|1+3| >7
|2+3| >7
|3+3| >7

do poprawy
10 wrz 21:16
kamil: Pomyłka,
Naturalnie chodzi o liczby {8,9.10,11,12...}
10 wrz 23:52
kamil: Sytuacja opanowana,
Dziękuję za zainteresowanie.
11 wrz 00:43