Oblicz sume wspolczynnikow wielomianu.
Endzi: Oblicz sume wspolczynnikow wielomianu.
A(x)= (5x2−x−3)2013
10 wrz 19:45
ZKS:
Podpowiedź. Ile wynosi suma współczynników wielomianu
W(x) = x3 − 3x2 + 3x + 2 ?
10 wrz 19:46
Piotr:
oblicz A(1)
10 wrz 19:46
Piotr:
szkoda, że nie można edytować
10 wrz 19:47
ZKS:
Może i tak by wcześniej kolega zobaczył niż byś zdążył edytować post.
10 wrz 19:48
Endzi: Okej sprobuje obliczyc a(1) bo mam tez taka podpowiedz w zeszycie ale sprawdzcie czy dobrze
10 wrz 19:48
Endzi: chyba mi nie wyszlo
10 wrz 19:56
Piotr:
pokaż jak to liczysz.
10 wrz 19:58
Endzi: A(x)=(5x
2−x−3)
2013
wstawiam za x −>1
A(x)=(5*1
2−1−3)
2013
A(x)=5−1−3=1
2013

?
10 wrz 20:04
Piotr:
a ile to jest 12013 ?
10 wrz 20:37
Mila:
Endzi, licz:
1*1*1*1*1....*1 i tak 2013 masz tych jedynek.
10 wrz 21:10
Piotr:
10 wrz 21:11