matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz, stosując prawa działań na potęgach
Gnojek:
a} [(−3)
2
]
3
* 2
−3
: [(−2)
−5
* 3
7
] b) (−1,6)
3
: 0,04
3
* 10
−3
10 wrz 19:04
irena_1:
a)
2
2
4
=3
6
*2
−3
:(−2
−5
*3
7
)=−
=−
3
3
b) =(−1,6:0,04)
3
*10
−3
=−40
3
*10
−3
=−(40*0,1)
3
=−4
3
=−64
10 wrz 21:41