funcja
pompa: wyznacz wszystkie wartości parametru m, dla których wykres funkcji f(x)=(9−m2)x + 3m−1
przechodzi tylko przez III i IV ćwiartkę układu współrzędnych
10 wrz 18:52
Piotr:
czyli jakie musi być a i b ?
10 wrz 18:56
pompa: nie wiem
10 wrz 18:59
bezendu:
a<0 i b<0
m∊(3,∞)
10 wrz 18:59
pompa: nieee ma byc np coś takiego m∊(−4,3)
10 wrz 19:00
pompa: a jak to zostało obliczone ?
10 wrz 19:00
Piotr:
bezendu a czemu tak ?
10 wrz 19:01
bezendu:
Skoro jest źle to po co pytasz ?
Na pewno nie będzie tak jak podałeś/aś
dla m=−2
9−(−2)
2=5 więc źle

bo a ma być<0
10 wrz 19:02
Piotr:
ma przechodzić tylko przez 3 i 4 ćwiartkę więc ?
10 wrz 19:03
pompa: ej tam miało być m2 a nie m2
10 wrz 19:09