matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Dzielenie wyrażenia
Kamix:
Banalnie proste pytanie... Jak mam wyrażenie: 2sin3x=−
√
2
i dzielę to na dwa, to czy jest to: sin3x=
−
√
2
2
czy też sin
3x
2
=
−
√
2
2
10 wrz 18:25
Kamix:
Jestem już wręcz pewny, że jest to sin3x=
−
√
2
2
10 wrz 18:27
Amaz:
1
Przy robieniu ułamków radzę używać "U", a nie "u", np:
, a nie
1
2
, przejrzystość
2
jest o wiele lepsza.
10 wrz 18:43