matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
równania
Patrycja:
4
√
x
−5*4
√
x
−1
2
+1=0
10 wrz 18:20
ZKS:
4
√
x
− 5 * 4
(
√
x
− 1)
/
2
+ 1 = 0
5
4
√
x
−
* 2
√
x
+ 1 = 0
2
25
Δ =
− 4
4
3
√
Δ
=
2
5
3
−
2
2
5
3
+
2
2
2
√
x
=
∨ 2
√
x
=
2
2
1
2
√
x
=
∨ 2
√
x
= 2
2
√
x
= −1 ⇒ sprzeczność ∨
√
x
= 1 ⇒ x = 1
10 wrz 19:00