matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rozwiaz rownanie
Koksu:
Rozwiaz rownanie 2x2+7x−4=0 I ktos mi pisze rozwiazanie 2x2+7x−4=0 Δ=49+32=81
−7−9
x1=
=−4
4
−7+9
1
x2=
=
4
2
ale przeciesz jak licze delte to b
2
−4ac to dlaczego Δ=49+32=81
? prosze o wytlumaczenie
10 wrz 17:59
irena_1:
a=2 b=7 c=−4 Δ=7
2
−4*2*(−4)=49−(−32)=49+32=81
10 wrz 18:00
Koksu:
dobra dobra sory
10 wrz 18:01