matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
permutacja
ala:
(n−2)!
=
n!
2
mi wyszło 1−
ale nie wiem czy dobrze czy ktoś by mogł to sprawdzić
n
10 wrz 17:45
irena_1:
(n−2)!
1
=
n!
n(n−1)
10 wrz 17:54
pigor:
(n−2)!
(n−2)!
1
=
=
. i to tyle .
n!
(n−2)!(n−1)n
n(n−1
10 wrz 17:54