matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rozwiąż układ równań
gupi45:
Rozwiąż układ równań:
⎧
3x
2
−3y=0
⎩
3y
2
−3x=0
10 wrz 16:21
głupi54:
czyli y = x
2
i x = x
4
x
4
− x = 0 x(x − 1)(x
2
+ x + 1) = 0 x = 0 i y = 0 lub x = 1 i y = 1
10 wrz 16:25